Veelgestelde vragen

ALGEMENE INFORMATIE

De cruise-specialisten van Cruise-Outlet.nl hebben jarenlange ervaring met het samenstellen van de beste cruisereizen tegen aantrekkelijke prijzen. Zowel aan de telefoon als achter de computer kunnen onze cruise-experts je van uitgebreid advies voorzien, zodat je zeker weet dat jouw droomcruise volledig aan jouw wensen voldoet.

Bovendien garandeert Cruise-Outlet.nl je de laagste prijs! Deze laagste-prijs-garantie geldt alleen voor de reis (cruise-only) op dat moment. Latere aanbiedingen gelden dus niet als vergelijking.

Cruise-Outlet.nl is aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ, Calamiteitenfonds, CLIA en KVK via Captain Cruise.

ANVR: 5537

SGR/SGRZ: 3760

KvK nummer: 71248730

Bij Cruise-Oulet.nl kun je betalen:

  • per iDEAL
  • per bankoverschijving

Je kunt de cruise online boeken op onze website, telefonisch op 088-5018591 of per e-mail [email protected].

VOORDAT JE AAN BOORD GAAT

Cruise-Outlet.nl adviseert je om voor je cruise een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. 

De aanbetaling dient binnen enkele dagen na boeking voldaan te worden. Vertrek je binnen 10 weken, dan ben je bij boeking het gehele bedrag verschuldigd. De aanbetaling voor je cruise bedraagt 30% van de reissom. De restantbetaling dient uiterlijk 10 weken voor vertrek te zijn voldaan.

Als je een hut op garantiebasis boekt, betekent dit dat je niet zelf je hutnummer kunt kiezen, maar dat de rederij je deze toewijst. Dit gebeurt meestal vlak voor vertrek of aan boord. Bij meerdere hutten kan het zijn dat de hutten zich op verschillende dekken bevinden.

Je mag cruisen als je zwanger bent, echter tot week 24 van de zwangerschap. Mocht je op de laatste dag van je cruise de 24e week ingaan, mag je niet meer aan boord. Tevens heb je  een medische verklaring in het Engels nodig, waarin staat dat je gezond genoeg bent om te reizen.

Cruisen is zeker geschikt voor kinderen en baby’s. Wil je gaan cruisen met je baby dan is dit bij de meeste rederijen mogelijk met een baby vanaf 6 maanden. Informeer bij de cruise-experts welke rederij het meest geschikt is voor jouw cruise wensen.

De havengelden zijn altijd bij de reissom inbegrepen.

De minimale leeftijd om alleen in een hut te mogen verblijven is vaak 18 jaar. Ga je met een Amerikaanse rederij of ga je cruisen in het Caribisch gebied dan is de minimum leeftijd 21 jaar. Afhankelijk van de rederij is ook de minimum leeftijd waarop je alcohol mag drinken 18 of 21 jaar.

Online inchecken is bij veel rederijen verplicht. Doe je dit niet, dan ontvang je van ons geen reispapieren. Wij adviseren je dan ook ongeveer 4 weken voor vertrek online in te checken zodat je de tickets tijdig ontvangt. 

De reserveringskosten zijn inbegrepen in de reissom.

Jazeker! Elke rederij is anders. Ons team van cruise-experts staat voor je klaar om je te helpen bij jouw keuze.

Cruise-Outlet.nl streeft er naar om alle benodigde reisdocumenten uiterlijk 10 dagen voor vertrek per e-mail toe te zenden.

Wij adviseren altijd om met een paspoort te reizen dat na terugkomst van de cruise nog 6 maanden geldig is. Heb je alleen een ID-kaart, vraag dan naar de voorwaarden van de rederij.

 

Gemiddeld kun je met 4 personen in een hut. Voor de 3e en/of 4e persoon op de hut is er een sofabed of een bovenbed.

Indien je alleen reist, betaal je in de meeste gevallen een toeslag van 100%. Enkele schepen hebben ook speciale 1-persoonshutten waar je geen toeslag voor betaalt.

Dit kan zeker! Er zijn zelfs aangepaste hutten. 

Zeker! Alle medische zaken die van belang zijn dien je bij boeking door te geven.

AAN BOORD

Je kunt in verschillende huttypes verblijven:

-Binnenhut: hut zonder raam

-Buitenhut: hut met raam (patrijspoort of vierkant vensterraam)

-Balkonhut: hut met privébalkon

Wil je zeker weten dat je hut vrij zicht heeft of een bepaalde ligging, neem dan contact met ons op!

Iedere rederij kent verschillende dinerzittingen. Dit is vaak een 1e of vroege zitting rond 17.30/18.00 uur en een 2e of late zitting rond 19.30/20.00 uur.

In sommige gevallen is er ook een open zitting. Dan kun je zelf bepalen hoe laat je wilt dineren. Bij een vaste zitting heb je ook een vaste tafel, bij een open zitting heb je dat niet.

In de prijs is altijd inbegrepen: entree tot de faciliteiten aan boord zoals het theater, casino, discotheek, zwembaden enz. Ook alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) en enkele dranken (koffie, thee, water en vruchtensap) tijdens de maaltijden in het buffetrestaurant zijn bij de meeste rederijen inbegrepen. Bij sommige rederijen verblijf je op basis van all-inclusive. 

De rederij mag ten alle tijden de route van de cruise wijzigen, zonder opgaaf van reden. De route is hierdoor altijd onder voorbehoud. Soms ontvang je een vergoeding, maar meestal niet. Een routewijziging is geen geldige reden voor annulering.

Aan boord van alle schepen geldt een fooiensysteem voor de bemanning. Voor een gelijkwaardige verdeling onder het personeel wordt een vastgesteld bedrag bijgeschreven op je boordrekening. Niet alle rederijen werken met hetzelfde fooiensysteem. Bij enkele rederijen zijn de fooien bij de reissom inbegrepen. Bij sommige rederijen is het mogelijk de fooien vooraf af te kopen

In de meeste gevallen wordt aan boord betaald met de US Dollar. Een aantal rederijen hanteert de euro als munteenheid.

Elke avond ontvang je in de hut een dagprogramma voor de volgende dag. Zo zie je precies wat er te doen is en waar.

Elke dag wordt je hut schoongemaakt en de handdoeken verwisseld. De hutsteward zal het beddengoed regelmatig verwisselen.

Aan boord heb je geen portemonnee nodig. Alle aankopen die je aan boord doet worden automatisch op je boordrekening gezet. De boordrekening betaal je aan het eind van de cruise met je creditcard of contant. Bij sommige rederijen is het mogelijk om met je pinpas te betalen.

Een boardingpass is een pas waarmee je aan boord alles betaalt, je hut kunt openen en in- en uitcheckt op het schip. De kaart ontvang je bij inscheping en dien je tijdens de cruise altijd bij je te dragen.

Alle schepen beschikken over een medisch centrum. Deze wordt normaal gesproken bemand door minimaal een dokter en verpleegkundige. Je dient de kosten gelijk aan boord te betalen en deze kun je later indienen bij de verzekeringsmaatschappij. Kan de arts aan boord je niet helpen, dan word je bij de eerstvolgende haven naar het ziekenhuis gebracht.

Als je gaat cruisen mag je onbeperkt bagage meenemen aan boord. Hou wel rekening met de bagagebeperkingen als er een vlucht aan je cruise gekoppeld is.

Op de meeste schepen mag alleen gerookt worden in speciaal daarvoor bestemde ruimtes. In je hut, het theater en restaurants is roken altijd verboden!

Nee, op de meeste schepen wordt geen Nederlands gesproken. Meestal is de voertaal Engels en soms Duits (AIDA en TUI). Ook de menukaarten, omroepberichten en dagprogramma’s zijn dus niet in het Nederlands.

Nee, je hebt geen internet aan boord, maar de meeste rederijen bieden wel internetpakketten aan tegen betaling. Vergeet niet de data-roaming van je mobiel uit te zetten als je de haven verlaat. Eenmaal op zee zijn de internetkosten erg hoog.

Tenderen betekent dat je met de reddingssloepen naar de kade gebracht wordt, omdat het schip niet kan aanmeren. Het schip ligt dan voor anker.

Altijd op de hoogte van de laatste cruise aanbiedingen!

Schrijf je nu in voor de Cruise-Outlet.nl nieuwsbrief en je ontvangt de beste cruise deals als eerste in je mailbox.

Je ontvangt van ons enkel de beste cruise aanbiedingen en andere relevante nieuwsbrieven. Lees ons privacybeleid voor meer info.